Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/07/15

Mandulamag

Lakodalmas sztár. Imádom!
Szereztem formát, lehűlt az idő, megjött a kedvem, úgy hogy a péntek délelőttömet a tészta formákba nyomkodásával töltöttem...de jaj nagyon megéri a fáradtságot :)
A tészta receptjét innen kölcsönöztem.


Hozzávalók:
kb 40-45 db

Tészta:
250 g liszt
150 g darált dió
3 ek kakaópor
100 g porcukor
200 g puha vaj

Krém:
300 ml tej
1 csomag vaníliás pudingpor
150 g puha vaj
100 g porcukor
fél üveg zöld mandulaaroma

A lisztet elkeverjük a darált dióval, a kakaóporral és a porcukorral.
Hozzáadjuk a puha vajat és összegyúrjuk.
Ha nem áll össze a tészta, kis tejfölt adunk hozzá.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Na és akkor kezdődjék a móka: egy formát vékonyan kikenünk olajjal, a tésztából pici gombócot tépünk és a formába nyomkodjuk.
Közepét nyomjuk be kicsit hogy szépen be tudjuk majd krémmel tölteni.
A lelógó széleket levágjuk és tepsibe tesszük.
Ezt addig folytatjuk amíg el nem fogy a tészta.
180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Nem forrón, de még langyosan kiütögetjük a formából a tésztát.
A krémhez a tejből és a pudingporból pudingot főzünk.
A puha vajat kihabosítjuk a cukorral majd jól elkeverjük a kihűlt pudingos krémmel.
Ízlés szerinti mennyiségben adjunk hozzá aromát, majd töltsük be a mandulamagokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése