Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/06/07

Pita

Házi gyroshoz házi pita illik ez nem is kérdés!
A tökéletes házi gyros receptjét a streetkitchen, a tökéletes pita receptjét pedig Limara biztosította :)


Hozzávalók:
8 darabhoz

500 g liszt
30 g élesztő
3 dl langyos víz
1 tk cukor
2 tk só
2 ek olívaolaj

A cukrot elkeverjük a langyos vízben, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat.
Jól kidagasztjuk és 1 óra alatt letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tésztánk 8 darabot gömbölyítünk belőle.
10 percet állni hagyjuk.
Ezeket a gömböket kinyújtjuk hogy kb egy 15 centi átmérőjű kört kapjunk.
Ruhával letakarjuk őket és 30 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 200-220 fokra.
Berakjuk a tepsit amin sülni fognak a piták.
Amikor lejárt a pihentetési idő, a tepsit beszórjuk kevés liszttel majd rárakjuk a pitákat és 6-7 perc alatt megsütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése