Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/06/10

Emőke szelet

Ezen a néven találtam egy cetlin miközben válogattam a temérdek receptemet... a családban van Emőke és mentünk is hozzájuk cseresznyét szedni, szóval stílusosan ezt a sütit vittem a cserkóért cserébe :)



Hozzávalók:
20*30 centis tepsihez

Tészta:

100 g puha vaj
100 g cukor
4 db tojás
70 g liszt
1/2 cs sütőpor
2 ek kakaópor

Krém:
300 ml habtejszín
450 g tejföl
1 csomag expressz zselatin fix
5 ek porcukor
fél citrom leve

3 db kivi vagy más gyümölcs
1 csomag tortazselé

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a fehérjékből vert kemény habot.
Beleforgatjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet.
A habtejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a citromlevet végül a zselatint.
A kihűlt tésztára kenjünk.
A sütemény tetejét kirakjuk gyümölccsel.
A tortazselét a tasakon lévő utasítások szerint elkészítjük, ráöntjük a sütire és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése