Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/05/25

Sakk szelet

Nem mertem egyedül nekifogni ennek a sütinek, ezért párom anyukáját hívtam segítségül akit nemes egyszerűséggel csak Anyukának hívok. Poénnak indult, ma meg már teljesen ráragadt :)
Nagyon élvezem ezeket a sütős délutánokat, már tervezgetjük a többit is, olyan szuper receptekkel mint a darálós keksz vagy a diós stangli :)






Hozzávalók:

Fehér tészta:

160 g puha vaj
160 g porcukor
1 vaníliás cukor
1 citrom héja
3 db tojás
140 g liszt
1/2 csomag sütőpor

Barna tészta:

160 g puha vaj
160 g porcukor
3 db tojás
120 g liszt
20 g kakaópor
1/2 csomag sütőpor


Baracklekvár
150 g étcsoki
1-2 ek olaj

A fehér tésztához a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéját és egyenként a tojásokat.
Alaposan kikeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe nagyon egyenletesen elkenjük a masszát és 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A barna tésztával is ugyanígy járunk el.
Ha kihűltek a lapok, a fehéret megkenjük lekvárral, rátesszük a barnát, függőlegesen félbevágjuk.
Megint megkenjük lekvárral a tetejét és rátesszük a másik dupla lapot.
Így úgy fog kinézni hogy alul egy fél fehér lap, rajta egy fél barna lap, rajta egy fél fehér lap megint és a tetején egy fél barna lap.
Ezeket kb 1,5-2 centis vastagságú szeleteket vágok és ezeket lekvárral úgy ragasztom össze hogy kiadják a sakk szeletet.
A csokit felolvasztjuk az olajjal, bekenjük vele a rudakat és hűtőben tároljuk.