Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/05/12

Mézes krémes

Első mézes krémesem... az ízén nem, csak a külsején látszik :)
Gyerekkorom óta az egyik kedvenc ünnepi sütim.



Hozzávalók:

500 g liszt
150 g cukor
70 g sertészsír
1 tojás
5 ek méz
2 tk szódabikarbóna
kevés tej
csipet só

5 dl tej
5 ek búzadara
200 g vaj
200 g porcukor

baracklekvár
100 g étcsoki
2 ek olaj

A lisztet a cukorral elkeverjük, a zsírt elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a tojást, a mézet, a szódabikarbónát, a sót és kevés tejet hogy összeálljon a tészta.
4 részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk és tepsi hátulján egyenként 180 fokon pár perc alatt szép barnára sütjük.
A krémhez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát és sűrű tejbegrízt főzünk, hagyjuk kihűlni.
A puha vajat kihabosítjuk a cukorral majd összekeverjük a kihűlt tejbegrízzel.
A rétegzés így néz ki: lap, krém, lap, lekvár, lap krém és lap.
Tetejére a csokit az olajjal felolvasztjuk és rákenjük.
Hűtőbe tesszük, másnap szeletelhető,




2 megjegyzés:

  1. Nekem is kedvenc,és nagyon szép:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy!!! Köszönöm szépen :)
      Kicsit magas lett, nekem az vele a bajom, legközelebb már ügyesebb leszek :)

      Törlés