Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/05/08

Kókuszhabos csiga

Most hogy az előző posztomba megnyitottam az eperszezont, folytatnám egy sütivel aminek semmi köze az eperhez... nem baj, mert ez úgy jó ahogy van! Retró is!! Legközelebb szebbek lesznek :)



Hozzávalók:

2 dl tej
1 tk cukor
20 g élesztő
500 g liszt
250 g vaj
4 tojássárgája
csipet só

Hab:
4 tojásfehérje
250 g porcukor
200 g kókuszreszelék
1 kk fahéj

Kenéshez:
20 g vaj
0.5 dl tej

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Addig a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, majd az élesztős tejet és összegyúrjuk.
A krémhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a fahéjat és a kókuszreszeléket.
A tészta kenéséhez szánt vajat és tejet összemelegítjük amíg a vaj el nem olvad.
A tésztát 4 részre osztjuk.
Az első részt kinyújtjuk, megkenjük a vajas tejes öntettel, vékonyan megkenjük a kókuszos krémmel és feltekerjük.
Kb másfél centis vastagságú csigákat vágunk le és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.