Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/04/19

Szalalkális sajtos rúd

Fantasztikus kívül ropogós, belül puha sajtos rudak.
Férfim anyukájától kaptam a receptet, mindig van nála egy nagy dobozzal arra az esetre ha beesik valaki :)
Imádom!
Sütés közben nyissunk ablakot!! A szalalkáli miatt olyan illat lesz a konyhában mintha legalább 4 embernek dauerolnák a haját :))))




Hozzávalók:
nagyon sok rúdhoz

500 g liszt
1 csomag szalalkáli
3 kk só
200 g reszelt sajt
250 g vaj
2 tojássárgája
160 g tejföl

Tetejére:

2 db tojásfehérje
kb 150 g reszelt sajt

A lisztet a szalalkálival, a sóval és a reszelt sajttal elkeverjük, a vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél centiméteresre, derelye vágóval rudakat vágunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tetejüket megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon 10-13 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ilyenkor még puhák, várjuk meg míg teljesen kihűlnek és akkor ropogósak is lesznek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése