Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/04/25

Sörkifli

Az ízőrzők című műsorban mutatták be ezt a sörkiflit, egyből ki is próbáltam... hát igen, nem véletlenül került be a műsorba ez a kifli... :)
Egyet félretettem tesztelni, még harmadnap is teljesen rendben van, de nyilván langyosan a legeslegfinomabb!! 
Az eredeti recept: itt, én feleztem a mennyiségeket.
Kolbásszal, füstölt sajttal és pizzakrémmel töltöttem őket... a sajtos a legjobb!! :)




Hozzávalók:
32 db

350 ml tej
1 ek cukor
35 g élesztő
500 g liszt
1/2 ek só
100 ml olaj
őrölt bors, őrölt kömény

Töltelék:
kb 100 g sajt
kb 200 g kolbász

Tetejére:

1 db tojás
kb 50 g reszelt sajt

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az olajat, a fűszereket majd a felfuttatott élesztős tejet és simára dagasztjuk.
Langyos helyen 1 órán át kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A töltelékhez a sajtot és a kolbászt kis darabokra vágjuk.
A tésztát átgyúrjuk és ketté osztjuk.
Az egyik részből kört nyújtunk, 16 cikkre vágjuk, mindegyik háromszög szélesebbik végébe teszünk 1-1 db sajtot, vagy kolbászt, vagy megkenjük vékonyan pizzakrémmel és feltekerjük.
Így járunk el a másik cipóval is.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon szép pirosra sütjük kb 15-20 perc alatt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése