Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/04/12

Non plus ultra


A receptem forrása a nagymamám :)



Hozzávalók:
kb 30-35 db

Tészta:
250 g liszt
120 g vaj
50 g porcukor
2 db tojássárgája

Teteje:
2 db tojásfehérje
200 g porcukor


baracklekvár

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Lisztezett deszkám kinyújtjuk, kiszaggatjuk kicsi pogácsaszaggatóval.
A habhoz a porcukrot átszitáljuk.
A tojások fehérjét egy csipet sóval közepesen kemény habbá verjük, ekkor kezdjük el apránként adagolni hozzá porcukrot és közben folyamatosan verjük tovább.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejükre vagy habzsákból, vagy egy kiskanál segítségével halmokat teszünk a habból és 170 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Ilyenkor előfordulhat hogy úgy látszik mintha a hab le akarna esni, de amikor kihűl akkor rajta fog maradni :)
Ha kihűlt a non plus, baracklekvárral összeragasztjuk őket.


4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Minden próbálkozást megért :)

      Törlés
  2. Orsikam,le a kalappal slotted,ezek igazi mintapeldanyok lettek! Nekifeszulok en is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szofikám! Ne tudd meg mennyit gondoltam rád miközben sütöttem!!! :D
      Csinálok én is még, remélem innentől kezdve mindegyik sikerül :D

      Törlés