Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/04/27

Diós kosárka

Aki nem szereti az időigényes sütiket most nyomjon rá a piros X-re a jobb felső sarokban mert ez bizony az... nagyon is. Nem véletlenül sütik lakodalomba, karácsonyra... ünnep kell hozzá és sok idő :)



Hozzávalók:

Tészta:

400 g liszt
250 g vaj
csipet só
fél csomag sütőpor
4 tojássárgája
1-2 kanál tejföl

Teteje:

4 tojásfehérje
250 g cukor
250 g darált dió

Baracklekvár

A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a tojássárgákat és elkezdjük gyúrni, ha nem állna össze, tejfölt adjunk hozzá.
A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót.
A kosárka formákat kikenjük olajjal.
Egy kis gombócot tépünk a tésztából, kilapítjuk kicsit, majd a formába nyomkodjuk.
Addig ismételjük amíg el nem fogy a tészta, vagy a forma...
Teszünk mindegyikbe egy kis baracklekvárt, tetejére habot teszünk és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
Még melegen kivesszük a formából.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése