Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/04/01

Borzas túrós

Hétvégére egy klasszikus házi sütit?? :)



Hozzávalók:
kb 25*35 cm-es tepsihez

Tészta:

400 g liszt
200 g vaj
100 g cukor
1 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
3 ek kakaópor
1-2 ek tejföl ha szükséges

Töltelék:

900 g túró
1 ek búzadara
3 db tojássárgája
4 db tojásfehérje
150 g cukor
1 citrom reszelt héja

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem állna össze a tészta akkor adjuk hozzá a tejfölt.
Két részre osztjuk, az egyik felét a mélyhűtőbe, a másikat a sima hűtőbe tesszük 1 órára.
A töltelékhez a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a búzadarát, a tojások sárgáját, a cukrot, a citromhéjat, végül a fehérjéből vert kemény habot.
Kivesszük a hűtőből az egyik tésztadarabot, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Rákenjük a túrós tölteléket.
A másik tésztadarabot kivesszük a mélyhűtőből, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a tészta tetejére szórjuk.
Előmelegített 170 fokos sütőben kb 40-45 perc alatt megsütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése