Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/03/25

Répatorta

Eleinte csak céltalanul pakolgattam a dekorációt a tortára, aztán egyre inkább elképzeltem egy virágos mezőt, egy nyúlcsaládot akik hímes tojást keresnek és egy madárral lett teljes az idill :))
A gyönyörű dekorjaim Ildótól vannak mint mindig, ITT a boltja, nézzétek, szeressétek!!
A torta eredeti receptjét pedig itt találtam.
Fehér rizsliszttel is működik a torta :)


Hozzávalók:

I. adag:
3 db tojás
150 ml olaj
150 ml tej
250 g cukor

II. adag:
250 g apróra vágott ananász
100 g kókuszreszelék
100 g apróra vágott dió
300 g reszelt sárgarépa

III. adag:
250 g liszt
2 tk sütőpor
csipet só
csipet fahéj

Máz:
porcukor
citromlé

Az első adag hozzávalóit kikeverjük, majd hozzáadjuk a második és harmadig adag hozzávalóit, sorrendben.
Sütőpapírral bélelt 23 centis formába öntjük és 170 fokon kb 45-50 perc alatt megsütjük.
Végezzünk tűpróbát.
Porcukorból és citromléből egy nem túl sűrű mázat keverünk és a kihűlt torta tetejére kenjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése