Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/03/20

Piskótakuglóf


Bár ott a nyúl, de ezt nem csak húsvétra, hanem minden nap minden órában ajánlom :)
Évek óta nagy kedvencünk.


Hozzávalók:

4 db tojás
200 g cukor
1 dl tej
1 dl olaj
200 g liszt
fél csomag sütőpor
1 ek kakaópor
ízlés szerint meggy vagy más gyümölcs

Tetejére:

100 g étcsoki
1 ek olaj

A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a tejjel, és az olajjal.
Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is.
Egy kuglóf formát kivajazunk és kilisztezünk, a tészta 2/3 részét beleöntjük, megszórjuk meggyel.
A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és azt is beleöntjük a formába.
180 fokon kb 45-50 percig sütjük.
Végezzünk tűpróbát.
Ha kihűlt a kuglófunk, kiborítjuk a formából.
A csokit az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése