Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/01/29

Aszalt meggyes marcipános mini kuglóf

A kuglóf számomra olyan mint a kis fekete... sosem megy ki a divatból! Jöhetnek mehetnek itt a különböző sütitrendek de a kuglóf az örök :)))
Most mini változatban készítettem el, miután megleptem magam egy szilikonos sütőformával, amit azért jól kivajaztam és kiliszteztem sütés előtt... teljesen feleslegesen persze :)


Hozzávalók:
12 db pici kuglófhoz

100 g puha vaj
50 g cukor
12 g vaníliás cukor
2 db tojás
90 g liszt
1/2 tk sütőpor
40 g marcipán
kb 50-60 g aszalt meggy

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat és krémesre dolgozzuk.
Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
A marcipánt durva reszelőn lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk és ezt is a masszához adjuk.
Mehet bele a szintén apró darabokra vágott aszalt megy és az egészet jól átkeverjük.
Formába öntjük a masszát és 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése