Szilveszteri malacfejek

Megérkezett az idei utolsó recept a blogra, ezekkel az aranyos és kicsit felpuffadt malacokkal kívánok boldog új évet :)
Az eredeti recept itt.



Hozzávalók:

250 g liszt
250 g főtt, áttört krumpli
250 g túró
250 g puha vaj
2 kk só 

Kenéshez
 1 db tojás
egész feketebors

Továbbá:

1 nagy, 1 közepes és egy kicsi kör alakú kiszúró kell még, illetve egy szívószál.
Nekem kicsi kiszúróm nem volt, így a habzsák egyik csövét hívtam segítségül.

A hozzávalókból egy lágy tésztát gyúrunk és 1 órára betesszük a hűtőbe.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra.
A nagy kiszúrókkal fejeket szaggatunk.
A közepessel füleket, szóval a közepes korongokat 4 felé elvágjuk.
A kicsivel orrokat szaggatunk, szívószállal pedig kiszúrjuk az orrlyukakat.
Egy fejet lekenünk tojással, rárakunk egy orrot, két fület, ezeket is lekenjük, végül 2 db feketeborsból kirakjuk a szemeket.
A malacokat 200 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha nincs időnk a malacokra, sima pogácsát is csinálhatunk a tésztából, nagyon nagyon finom :)


Megjegyzések