Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/12/13

Mézes puszedli

Háromszor néztem vissza a Gasztroangyal december 5.i adását... Háromhután forgatták, ahol a helyi asszonyok egy sütőklubot hoztak létre a maguk és a helyiek örömére.
Annyira aranyosak voltak a nénik és olyan gyönyörű helyen laknak!! Megjött a kedvem a sütéshez is és a kiránduláshoz is egyaránt :)
Szóval most Advent harmadik vasárnapjára jöjjön egy fantasztikusan puha és omlós mézes puszedli recept, Háromhutáról. :)
Videó: itt



Hozzávalók:

Tészta:

350 g liszt
100 g rétesliszt
100 g porcukor
1 púpos tk szódabikarbóna
2 tk kakaópor
1/2 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt gyömbér
( vagy ezek helyett 2 tk mézeskalács fűszerkeverék )
pár csepp citromlé
1 tojás + 1 tojássárgája
1 ek tejföl
150 g méz
80 g vaj vagy zsír

Máz:

1 tojásfehérje
kb 130 g porcukor


A tészta száraz összetevőit elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a tejfölt, a mézet és a vajat vagy zsírt.
Jól összegyúrjuk.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A tésztából kb tojássárgányi golyókat formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
190 fokon 10 percig sütjük.
A mázhoz a tojásfehérjét villával kicsit meghabosítjuk és adagonként hozzáadjuk a porcukrot.
A tojás méretétől függően több, vagy kevesebb cukrot is felvehet, a lényeg hogy egy nem túl folyós krémet kapjunk.
A puszedliket még langyosan megmártjuk a mázban és hagyjuk kihűlni.


2 megjegyzés: