Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/12/04

Aszalt áfonyás, grillázsos gyümölcskenyér

Végre az első, nem fojtós gyümölcskenyerem... nem kell utána 4 liter vizet inni hogy lecsússzon :)
A belsejében is van grillázs, nagyon finom roppanós, mégsem törik bele a fogunk!
Én most aszalt vörösáfonyával tuningoltam, de szerintem minden aszalványt szeret, ízlésünknek megfelelően :)
Az eredeti receptet a tavalyi NLK Desszertek különszámában találtam.



Hozzávalók:

A grillázshoz:
100 g cukor
60 g dió aprítva

A mázhoz:
100 g fehércsoki
3 ek olaj
:
A gyümölcskenyérhez:
250 g puha vaj
200 g porcukor
5 db tojás
300 g liszt
fél csomag sütőpor
1 púpos ek holland kakaópor

100 g aszalt áfonya

A grillázshoz a cukrot megolvasztjuk egy serpenyőben, majd belekeverjük az aprított diót.
Egy sütőpapírt vékonyan megkenünk olajjal és elterítjük rajta a grillázst.
Hagyjuk hűlni, majd késsel, vagy sodrófával, vagy klopfolóval törjük apró darabokra.
A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral, a felaprított aszalt áfonyával és a grillázs háromnegyedével.
Az egész lisztes keveréket és a tojásos keveréket összedolgozzuk.
Kivajazott kilisztezett gyümölcs- vagy őzgerinc formába töltjük és 170 fokon kb 40 percig sütjük.
Végezzünk tűpróbát.
A mázhoz a fehércsokit az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd a kihűlt kenyér tetejére öntjük.
A maradék grillázzsal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése