Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/11/30

Hópelyhes keksz

Még tavaly vettem egy hópehely alakú fondant kiszúrót... ezt idén úgy találtam meg hogy még be volt csomagolva... megsajnáltam,felhasználtam.
A jól bevált télapó csizmái keksz az alapja.
Olyan szépek lettek ezeket a kekszek, nagyon sajnáltam őket megenni :)



Hozzávalók:

150 g liszt
100 g vaj
50 g porcukor
40 g holland kakaópor
1 tk őrölt fahéj
1-2 ek hideg víz, ha nem állna össze a tészta

kb 50 g étcsoki
fehér fondant / marcipán

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe min 30 percre.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát kinyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 10-12 percig sütjük.
Az étcsokit megolvasztjuk.
Ha kihűltek a korongok, tetejüket megkenjük olvasztott csokival és ráhelyezünk 1-1 marcipán vagy fondant hópelyhet.



2 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon szépek ,én is sajnálnám megenni!Jó a kép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!! Azért nagy nehezen sikerült megenni :)))

      Törlés