Sütőtökkrémes whoopie pie

A tökéletes szendvics számomra pont ilyen.... édes, kakaós, puha, finom krémmel töltve... egy ilyenért cserébe bármikor elcserélem a reggeli krémsajtos szendvicsemet!!!
Ahogyan az A4-es rajzlapomat is, hasonló típusú Audira... ezt az ősrégi poént nem tudtam kihagyni...elnézést kérek :))
Az eredeti receptet itt találtam, a krémbe kicsit kevesebb vajat tettem... na ennyi változtatás történt.



Hozzávalók:

200 g liszt
50 g holland kakaópor
1 kk szódabikarbóna
60 g olvasztott vaj
150 g barna cukor
1 tojás
200 ml tej

Krém:
125 g mascarpone
1 ek puha vaj
100 g sült sütőtökpüré
fahéj, szerecsendió
1-2 ek porcukor


A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a cukorral.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást egy csipet sót.
Elkezdjük keverni a tésztát és a tejet adagonként adjuk hozzá hogy egy sűrű de folyékony masszát kapjunk.
Teáskanál segítségével, egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat helyezünk, jó messze egymástól mert nőni fognak.
180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a puha vajjal és a sütőtökpürével.
Ízlés szerint cukrozzuk, fűszerezzük.
10 percre hűtőbe tesszük dermedni.
Ha a korongok kihűltek akkor a krémmel összeragasztjuk őket.

Megjegyzések