Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/09/11

Rákóczi túrós pohárkrém

Na ezzel aztán tényleg nincs sok tennivaló és szinte semmi percnyi munka után élvezhetjük is ezt a finom desszertet ( jó..leszámítva azt az 1 órát amíg hűtőben pihen )
Az eredeti receptet itt találtam, kicsit változtattam rajta, az én krémembe nem került zselatin és az ilyen formájú poharakhoz bizony kell fél kg túró... :)


Hozzávalók:

4 pohárhoz

Morzsa:
100 g liszt
50 g vaj
50 g cukor
csipet só

Turós krém:

500 g túró
2-3 ek tejföl
2 ek porcukor
1 citrom reszelt héja

baracklekvár

A morzsához a lisztet elkeverjük a sóval és a cukorral majd a vajjal összemorzsoljuk.
A tésztamorzsát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
A túrós krém hozzávalóit elkeverjük.
Fogunk 4 poharat, aljukba lekvárt teszünk, erre jön a túrós krém.
1 óráig hűtőben pihentetjük.
Tálaláskor a tetejére morzsát szórunk.

2 megjegyzés:

  1. Azta, szuperül néz ki! Amint hazajutok koliból, bepróbálkozom vele otthon, köszi a receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!!!! Remélem szeretni fogod :)

      Törlés