Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/07/20

Ribizlis habcsókos pite

Mivel rettenetesen édesszájú vagyok, ezért nem szokatlan tőlem hogy az egekig magasztalok egy egy süti receptet... na de ez... nagykönyves ahogy Édesapám mondaná!!! :)
A savanyú ribizli, a puha tészta, az édes ropogós habcsók így egyszerre.... tényleg leírhatatlan na :)
Az eredeti receptet itt találtam.



Hozzávalók:
3 db tojássárgája
3 ek meleg víz
100 g cukor
50 g olvasztott vaj
4 ek tej
200 g liszt
2 tk sütőpor
csipet só

Tetejére:
3 tojásfehérje
150 g cukor
300 g ribizli

A tojássárgákat elkeverjük, a vízzel, a cukorral, az olvasztott vajjal és a tejjel.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a sót majd a tojásos keverékhez szitáljuk.
Egy kb 38*23 centis tepsit kivajazunk, kilisztezünk és elsimítjuk benne a tésztát.
Nagyon nagyon vékony lesz, de sütés közben szépen meg fog nőni.
180 fokon 15 percig sütjük. 
A sütő hőmérsékletét visszavesszük 150 fokra.
A tojások fehérjét elkezdjük felverni, a cukrot folyamatosan adagoljuk hozzá.
Ha a hab elég kemény, hozzáadjuk a lecsepegtetett ribizli szemeket és óvatosan összeforgatjuk.
A sütemény tetejére kenjünk a ribizlis habot majd 150 fokon 20-25 percig sütjük tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése