Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/07/05

Málnás tiramisu

Férfim apukájáéknak csináltam ezt a finomságot. Nagyon kellemes, igazi nyári íze van... sokáig nyűglődtem hogy mit készítsek, bekapcsoljam e a sütőt vagy sem... aztán győzött a meleg, a 34 fok.. de ezt egy cseppet sem bántam amint megkóstoltam :)


Hozzávalók:

500 g málna
250 g mascarpone
2 dl habtejszín
150 g fehércsoki
30 g porcukor
babapiskóta
málnaszörp vízzel hígítva ( kb 2 dl kell )

A málnát botmixerrel lepürésítjük.
A fehércsokit megolvasztjuk, a tejszínből kemény habot verünk.
A szobahőmérsékletű mascarponéhoz hozzáadjuk a csokit, a málnapürét, a tejszínhabot és a cukrot.
A babapiskótákat megmártjuk a szörpben és egy tál aljára tesszük, majd egy réteg krémet kenünk rá.
Ezt így folytatjuk amíg el nem fogynak a hozzávalóink.
4-5 órára hűtőbe tesszük, tetejére ízlés szerint porcukrot szórunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése