Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/06/19

Áfonyás levendulaszörp

Múlt hét vasárnapján reggel 8-kor összeszedtem 3 barátnőmet és elindultunk Tihanyba levendulászni. 11-re már tökéletesen dugig voltak az aratótáskáink, ezt pedig egy méltó ebéddel ünnepeltük meg stílusosan a Levendula Étteremben így vált teljessé a levendulás napunk :)
De a blogom nem teljes levendulás receptek nélkül, így az első legyen ez a nagyon kellemes szörp.
Ízében teljesen levendula, az áfonya azért kell bele hogy ilyen szép lila színe legyen.
Az eredeti receptet itt találtam. 




Hozzávalók:

300 ml víz
350 g cukor
4 ek levendula virág
100 g áfonya

A cukrot és a vizet feltesszük főni, egészen addig amíg a cukor el nem olvad.
Hozzáadjuk a levendulát és az áfonyát majd kb 10-15 perc alatt sziruppá sűrítjük.
Leszűrjük és sterilizált üvegekbe töltjük.
Ha kihűlt, hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése