Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/05/05

Epres bazsalikomos limonádé

Még drága a magyar eper, de az íze ennek is fantasztikus már!! Na befőzni nem fogom ezt még mert a gatyám is rámegy, de már elkezdtem gyártani a jobbnál jobb epres dolgokat :) ( hála Apumnak aki meglepett egy kiló eperrel )
Ez a limonádé valami fantasztikus! Amint jön olcsóbb eper állandóan ezt fogom inni :)
Eredeti recept: itt


,

Hozzávalók:
250 g eper
2-3 db citrom leve
1 dl víz
100 g cukor
bazsalikom
1 liter ásványvíz

A cukorból és a vízből szirupot főzünk.
Az epret megmossuk, felkockázzuk.
A citromok levét kifacsarjuk, hozzáadjuk az eperhez és botmixerrel pürésítjük.
Átszűrjük hogy ne legyen benne mag.
Hozzáadjuk a szirupot, ha szükségesnek érezzük tehetünk bele cukrot vagy citromlevet.
Felöntjük az egészet vízzel, majd citromkarikákat és apróra vágott bazsalikomot teszünk bele, jól behűtjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése