Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/05/21

Eperkrémleves mandulás túrógombóccal

És még mindig eper :)
Krémlevest már tavaly is csináltam belőle, de ezt a fantasztikus feltétet hozzá csak most vadásztam le... brutálisan jó így együtt a kettő!!! :)
Eredeti recept: itt



Hozzávalók:
500 g eper
1 citrom héja
1 fél citrom leve
2 dl tejszín 
1 dl tej
1 vanília rúd kikapart belseje
1-2 ek porcukor (opcionális)

Gombóchoz:
250 g túró
2 ek tejföl
fél citrom héja
2 ek porcukor
mandulapehely

A epret megmossuk felkockázzuk, hozzáadjuk a tejet és a tejszínt majd botmixerrel pürésítjük.
Leszűrjük hogy ne kerüljenek bele a magok.
Hozzáadjuk a citrom héját és egy fél citrom levét, a vanília belsejét majd cukorral ízesítjük.
Jól behűtjük.
A gombócokhoz a túrót a tejfölt, a citromhéjas és a cukrot összekeverjük, gombócokat formázunk belőlük majd pirított mandulapehelybe forgatjuk és ráültetjük őket a leves tetejére tálaláskor.

2 megjegyzés: