Csokitorta Dobos krémmel

Nem tudtam megkóstolni ezt a tortát nagy bánatomra, csak odaadtam Apumnak, ő meg már száguldott is vele tovább. Na de azért a dicséreteket bezsebeltem... felhívott Anyukám, sőt még a Nagyi is hogy ilyen finom torta csak a mesékben van... :)) 
Hát mondom igen, meg Szofi blogján ahonnan szedtem a receptet! Ez a krém tényleg fantasztikus!!! Szerencsésnek mondhatom magam, a krémből maradt még nekem rendesen, még akkor sem tudtam abbahagyni amikor már szabályosan rosszul voltam a sok csokikrémtől :)




Hozzávalók: 
( 23 centis tortaformához )

Piskóta:
8 db tojás
160 g cukor
100 g liszt
60 g holland kakaópor

Krém:
4 db tojás
200 g porcukor
235 g vaj
250 g étcsoki

A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert nem túl kemény habot.
Egy tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, és 170 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd 3 felé vágjuk.
A krémhez kihabosítjuk a puha vajat.
A tojásokat a porcukorral kis lábasban csípőssé hevítjük, azaz alacsony lángon elkezdjük melegíteni és akkor jó ha beledugjuk az ujjunkat és forrónak érezzük.
Ekkor lehúzzuk a tűzről és gépi habverővel kihabosítjuk. Ez kb 10 perc.
A csokoládét felolvasztjuk.
A felhabosított masszát hozzákeverjük a vajhoz, hozzáadjuk az olvasztott csokit, egyneművé keverjük és az egészet betesszük a hűtőbe legalább 1 órára de minél többet van bent annál jobb.
A tortalapokat megkenjük krémmel, szépen összeillesztjük őket, körbe is megkenjük és tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzések

  1. Orsikam caodaszep tortat keszitettel,orulok,hogy izlett a Csaladnak!! a krem meg tenyleg olyan,hogy az ember kiskanallal kepes az egeszet megenni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szofim!!! Köszönöm köszönöm :) Kicsit sajnálom hogy egyben nem tudtam megkóstolni de igen, nagyon egyetértek... a krém eteti magát annyira finom!!!! Olyan rosszul voltam a végére... :D

      Törlés

Megjegyzés küldése