Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/04/02

Medvehagymás juhtúrós csiga

Valaki szerint trendi, valaki szerint túl van misztifikálva a medvehagyma körüli felhajtás, szerintem meg egyszerűen csak finom. 
Rengeteg medvehagymát kaptunk, igyekszem felhasználni, bár félek sosem fog elfogyni :)
Ez a csiga telitalálat! Másnap is finom puha ha marad belőle.



Hozzávalók:
500 g rétesliszt
1 tojássárgája
2 mk só
250 ml tej
30 g élesztő
1 dl olaj

Töltelék:
100 g juhtúró
1-2 ek tejföl
8-10 levél medvehagyma

Lekenéshez:
1 db tojássárgája

A tejet 1 tk cukorral meglangyosítjuk majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet, a sót, az olajat, a tojássárgáját és az élesztős tejet összegyúrjuk. Ha lágy lisztet, ha kemény akkor langyos tejet adjunk hozzá.
Letakarva kb 1 óráig kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit kikeverjük, éppen csak annyi tejfölt adjunk hozzá hogy kenhető legyen de ne folyós.
A tésztát téglalappá nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük.
Kb 2 cm-es csigákat belőle, tetejüket megkenjük a tojássárgájával, majd 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése