Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/03/20

Fehércsokis isler

Tavaszi / Húsvéti islerek, nem gondoltam volna hogy ennyire jó a tetejükön a fehércsoki!! Olyan jók lettek a répák.... az általános iskolai rajztanárom biztos nagyon büszke lenne rám, ha már általános iskolában nem tudtam rajzolni :)
A fehércsoki édességének ellensúlyozására érdemes picit savanykásabb lekvárt használni.



Hozzávalók: ( kb 15 darabhoz )

140 g liszt
100 g vaj
50 g porcukor
1 kk fahéj

Összeragasztáshoz:
lekvár ( nálam ribizli )

Tetejére:
100 g fehércsoki
apróra vágott natúr pisztácia

A lisztet a vajjal, a cukorral és a fahéjjal összegyúrjuk. Amikor úgy érezzük sosem áll össze, akkor hamarosan készen leszünk :)
Kb 30 percre berakjuk a hűtőbe.
A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Minden formából kettőt szaggassunk hogy legyen párjuk... ( nekem mindig marad egy két pár nélküli )
180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük őket, még puhák amikor kivesszük de ahogy hűlnek úgy keményednek majd.
Lekvárral összeragasztjuk őket és 1 órát hagyjuk őket állni.
A csokit megolvasztjuk, belemártjuk az islerek tetejét és megszórjuk pisztáciával.
A csoki dermedéséig visszatehetjük őket a hűtőbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése