Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/01/21

Diós meggyes kocka

A dió és a meggy és a csokimáz... nagyon jó párost alkotnak, nagy sikerem volt ezzel a recepttel és bár igyekszem a sütikből csak egy egy kis kocka kóstolót a magamévá tenni, ebből azért ettem rendesen... na nem baj majd hétfőtől letornázom :))))




Hozzávalók: ( egy kb 21*35 ös tepsihez )


8 db tojás
130 g porcukor
180 g darált dió
2 ek zsemlemorzsa
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
egy kis üveg meggybefőtt


Mázhoz:


200 g vaj
2 ek víz
130 g porcukor
6 ek cukrozatlan kakaópor


A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot.
Egy másik tálban összekeverjük a diót, a zsemlemorzsát, a kakaóport és a sütőport majd összekeverjük a tojásos masszával.
Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a tetejét lecsepegtetett meggyel és 180 fokon kb 35 perc alatt készre sütjük.
A mázhoz a vajat a vízzel elkezdjük melegíteni, amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot, addig kevergetjük amíg a cukor teljesen elolvad majd a sütemény tetejére kenjük.
A máz dermedése után szeletelhetjük a sütit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése