Ettől a sütitől sokkal kevesebbet vártam, de annyira finom lett hogy még a Férfim nagymamája!!!! is elkérte a receptjét!! Másnap hidegen szeletelhető a legjobban, de mindenképpen hagyjuk kihűlni mielőtt felvágnánk.
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g liszt
- 100 g cukor
- 150 g vaj
- 1 csomag sütőpor
- 4 db tojássárgája
Töltelék:
- 4 db tojásfehérje
- 50 g liszt
- 175 g tejföl
- 475 g natúr joghurt
- 150 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, megfelezzük. Az egyik cipót a hűtőbe tesszük 1 órára, a másikat a mélyhűtőbe szintén 1 órára.
A töltelékhez a tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a lisztet, a cukrokat, a joghurtot és a tejfölt, alaposan összekeverjük.
Kivesszük a hűtőből az egyik gombócot, kinyújtjuk és egy kivajazott kilisztezett tepsi aljára fektetjük.
Ráöntjük a tölteléket.
A másik gombócot is kivesszük a mélyhűtőből, kis lyukú reszelőn lereszeljük és rászórjuk a krém tetejére.
180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése