Joghurtos pite

Ettől a sütitől sokkal kevesebbet vártam, de annyira finom lett hogy még a Férfim nagymamája!!!! is elkérte a receptjét!! Másnap hidegen szeletelhető a legjobban, de mindenképpen hagyjuk kihűlni mielőtt felvágnánk.






Hozzávalók:
Tészta:

  • 250 g liszt
  • 100 g cukor
  • 150 g vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojássárgája

Töltelék:

  • 4 db tojásfehérje
  • 50 g liszt
  • 175 g tejföl
  • 475 g natúr joghurt
  • 150 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, megfelezzük. Az egyik cipót a hűtőbe tesszük 1 órára, a másikat a mélyhűtőbe szintén 1 órára.
A töltelékhez a tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a lisztet, a cukrokat, a joghurtot és a tejfölt, alaposan összekeverjük.
Kivesszük a hűtőből az egyik gombócot, kinyújtjuk és egy kivajazott kilisztezett tepsi aljára fektetjük.
Ráöntjük a tölteléket.
A másik gombócot is kivesszük a mélyhűtőből, kis lyukú reszelőn lereszeljük és rászórjuk a krém tetejére.
180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük.

Megjegyzések