Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2014/08/08

Feketeerdő torta

Egy nagyon kedves barátunk itthon van Londonból, neki készült a torta. Minden évben a szülinapja körüli időpontban jön hozzánk és mivel tavaly csak muffint csináltam egy gyertyával, idén csináltam neki egy tortát gyertya nélkül, mert azt mindegyik tortámra elfelejtek venni.... :)


Hozzávalók: ( 18 centis formához )
Piskóta:

  • 3 db tojás
  • 140 g cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 175 g liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor

Meggyes krémhez:

  • 1 üveg meggybefőtt ( 350 g )
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor

Tejszínhabos réteghez:

  • kb 2 dl habtejszín
  • ízlés szerint cukor

Díszítéshez:

  • kb 2 dl habtejszín
  • tortadara 
  • meggyszemek


A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal, hozzáadjuk a kakaót, a lisztet és a sütőport majd a fehérjékből vert kemény habot. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon kb 30 percig sütjük. Tűpróba!!
A meggyes krémhez leszűrjük a meggy levét és elkeverjük a pudingporral és a cukorral majd pudingot főzünk belőle.
A tejszínhabos réteghez felverjük a habtejszínt a hozzáadott cukorral.
Ha a piskóta kihűlt, három részre vágjuk.
És a következő módon betöltjük: kép forrása: innen
A torta díszítéséhez felverünk kb 2 dl habtejszínt egy kevés cukorral körbekenjük vele a tortát, az oldalát tortadarával megszórjuk, tetejére habtejszínből rózsákat nyomunk, azok tetejére mehet 1-1 meggy és ízlés szerint a közepét is megtortadarázzuk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése