Egy nagyon kedves barátunk itthon van Londonból, neki készült a torta. Minden évben a szülinapja körüli időpontban jön hozzánk és mivel tavaly csak muffint csináltam egy gyertyával, idén csináltam neki egy tortát gyertya nélkül, mert azt mindegyik tortámra elfelejtek venni.... :)
Hozzávalók: ( 18 centis formához )
Piskóta:
- 3 db tojás
- 140 g cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 175 g liszt
- 2 ek kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Meggyes krémhez:
- 1 üveg meggybefőtt ( 350 g )
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
Tejszínhabos réteghez:
- kb 2 dl habtejszín
- ízlés szerint cukor
Díszítéshez:
- kb 2 dl habtejszín
- tortadara
- meggyszemek
A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal, hozzáadjuk a kakaót, a lisztet és a sütőport majd a fehérjékből vert kemény habot. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon kb 30 percig sütjük. Tűpróba!!
A meggyes krémhez leszűrjük a meggy levét és elkeverjük a pudingporral és a cukorral majd pudingot főzünk belőle.
A tejszínhabos réteghez felverjük a habtejszínt a hozzáadott cukorral.
Ha a piskóta kihűlt, három részre vágjuk.
És a következő módon betöltjük: kép forrása: innen
A torta díszítéséhez felverünk kb 2 dl habtejszínt egy kevés cukorral körbekenjük vele a tortát, az oldalát tortadarával megszórjuk, tetejére habtejszínből rózsákat nyomunk, azok tetejére mehet 1-1 meggy és ízlés szerint a közepét is megtortadarázzuk :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése