Kívül ropogós, belül omlós, a méztől kicsit ragacsos... tökéletes kekszecskéket sütöttünk a fő sütisbarátnőmmel :) Heti egyszer tartunk egy napot, amikor sütünk, pletykálunk, kávézgatunk...isteni program, akárcsak ez a keksz!
Recept forrása: innen
Hozzávalók:
( az állványon lévő mennyiséghez )
200 g liszt
1 púpos teáskanál levendula
1 tk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
csipet só
1 db tojás
50 g vaj
120 g cukor
1 ek víz
2 ek méz
a hempergetéshez kristálycukor
A lisztet elkeverjük a levendulával, a sóval, a szódabikarbónával és a citromhéjjal.
Egy másik tálban összekeverjük a vajat és a cukrot majd habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást a vizet és a mézet alaposan elkeverjük, majd mehet bele a lisztes keverék.
Nagyon lágy a tészta így vizes kézzel diónyit kiveszünk a tésztából, meghempergetjük kristálycukorba, majd sütőpapíros tepsibe helyezzük őket egymástól távol.
180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
200 g liszt
1 púpos teáskanál levendula
1 tk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
csipet só
1 db tojás
50 g vaj
120 g cukor
1 ek víz
2 ek méz
a hempergetéshez kristálycukor
A lisztet elkeverjük a levendulával, a sóval, a szódabikarbónával és a citromhéjjal.
Egy másik tálban összekeverjük a vajat és a cukrot majd habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást a vizet és a mézet alaposan elkeverjük, majd mehet bele a lisztes keverék.
Nagyon lágy a tészta így vizes kézzel diónyit kiveszünk a tésztából, meghempergetjük kristálycukorba, majd sütőpapíros tepsibe helyezzük őket egymástól távol.
180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése