New york sajttorta

Eredeti recept:itt.
Kis módosításokkal az enyém pedig lent :)


Hozzávalók:
22 centis formához

300 g  darált keksz
(Zabfalatokat használtam)
120 g olvasztott vaj

400 g mascarpone
200 g cukor
200ml habtejszín
200 g tejföl
1 csomag bourbon vaníliás cukor
4 db tojás
2 tk étkezési keményítő

200 g fagyasztott málna
Fél lime leve
2 ek cukor
2 db lapzselatin

A kekszet a vajjal összekeverjük, a tortaforma aljába nyomkodjuk majd hütőbe tesszük.
A krém hozzávalóit csomómentesre keverjük.
A tortaformát kivesszük a hütőből, az alját jó szorosan becsomagoljuk alufóliába és egy olyan tepsire tesszük amibe még tudunk vizet is önteni.
A kekszes alapra csorgatjuk a krémet, a tepsibe öntünk egy nagy pohár vizet és 150 fokra előmelegített sütőben kb 1,5 óráig sütjük.
Közben pótoljuk a vizet ha elpárologna.
Hagyjuk teljesen kihűlni a tortát.
A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk.
A málnát a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a lime levét majd a zselatint és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, mehet a torta tetejére, majd az egész 4-5 órára a hütőbe. 

Megjegyzések