Tiramisu



Hozzávalók:
18 cm tortaformához

500 g mascarpone
3 db tojás
3 ek porcukor
amaretto likőr 
kb 100 ml frissen főzött kávé
babapiskóta

Tetejére:
kakaópor

Kezdés előtt 1-2 órával a mascarponét vegyük ki a hűtőből, mert szobahőmérsékletű mascarponéval lehet igazán jól dolgozni.
A tojásokat válasszuk ketté.
A tojássárgákat vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett melegítsük 85 fokra, vagy amíg beledugjuk az ujjunkat és megcsípi.
Rakjuk át egy másik tálba, adjunk hozzá porcukrot és gépi mixerrel verjük habbá, ez kb 5-8 perc.
Majd öntjük rá a mascarponéra és keverjük el vele.
Ízesítsük a krémet amaretto likőrrel és ha kell még cukorral.
Itt kell döntést hoznunk arról hogy a felvert tojásfehérjét hozzáadjuk e a krémhez :))
Én most nem adtam mert kellett habcsókhoz.
A kihűlt kávéba is löttyintünk egy kis likőrt.
Elővesszük a tortaformánkat:
Az aljára megy egy réteg kávéba áztatott babapiskóta, a krém fele, megint egy adag megmártott piskóta, majd a krém másik fele.
Úgyis lehet hogy csak az aljára rakunk babapiskótát és rá az egész krémet.
1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálalásnál meghintjük kakaóporral. 

Megjegyzések