Hozzávalók:
20*30cm-es tepsihez
4 db tojás
150 g cukor
100 ml olaj
100 ml víz
220 g liszt
30 g kakaópor
30 g kakaópor
1 tk sütőpor
kb 350 g meggy
1 ek liszt
Tetejére:
kb 30 g aprított dió
1 ek barna cukor
fahéj
A meggyet lecsepegtetjük majd 1 ek liszttel összeforgatjuk.
A diót és a cukrot összekeverjük egy csipet fahéjjal
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a vizet, majd a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet.
A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk.
Kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, tetejére rádobáljuk a meggyet, megszórjuk a diós keverékkel majd 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, felszeleteljük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése