Mandulamag

Ismét Gabitól kívántam meg ezt a gyerekkori kedvencemet, innen.


Hozzávalók:
Tészta:
250 g liszt
150 g darált dió
3 ek holland kakaópor
100 g porcukor
200 g puha vaj

Krém:
3 db tojássárgája
1 csapott ek liszt
150 g cukor
100 ml tej
150 g puha vaj
4-5 tk zöld mandulaaroma

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és összegyúrjuk.
Ha nem állna össze kevés tejfölt lehet hozzáadni.
A formákat én nem vajaztam ki, tökéletesen kijöttek a formából: a formákba belenyomkodjuk a tésztát, ha a szélei kilógnak azt levágjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.
Már langyosan is ki lehet szedni őket.
A krémhez a tojássárgákat, elkeverjük a cukorral, a liszttel és a tejjel majd alacsony lángon krémmé főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni.
A puha vajat kihabosítjuk, összekeverjük a kihűlt krémmel, majd ízlés szerinti mandulaaromával ízesítjük.
1-1 db tésztát összeragasztunk krémmel, 1 éjszakára hűtőbe tesszük de 3-4 napig is simán elvannak ott. 






Megjegyzések