Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2018/07/19

Pasteis de Nata

Eddig ahány emberrel beszéltem Lisszabonról, minimum egyben egyetértettünk... hogy ugyanazt csinálták ezzel a sütivel mint mi....
Első nap megkóstolja az ember, aztán eszik még egyet... második naptól már 4-5 darabot per nap... ez egészen így megy kb a 6.napig majd utána már nyolcasával veszi őket... :)
Szerencsére az első videó ami alapján csináltam beváltotta a hozzá fűzött reményeket...
Videó: ITT
Formák ebayről: innen



Hozzávalók:
kb 15-18 darabhoz

300 g leveles tészta

Krém:
250 ml tej
30 g liszt
1 csipet fahéj
125 ml víz
250 g cukor
4 db tojássárgája

Először a krémet készítjük el.
A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük, hozzáadjuk a fahéjat.
A vizet és a cukrot elkeverjük, forrástól számítva még 3 percig főzzük.
A cukorszirupot lassan csurgatva hozzáadjuk a tejes krémhez, a tejes krémet folyamatosan keverjük közbe.
Picit hűlni hagyjuk majd hozzáadjuk a tojássárgákat.
A leveles tésztát kinyújtjuk, majd feltekerjük mint a bejglit és 1,5 cm-es rudakat vágunk belőle.
A formába nyomkodunk egy egy darab kis tésztát.
Megtöltjük krémmel, majd 250 fokon kb 17 percig sütjük.
Utolsó 1,5-2 percben a felső grillt nyugodtan rá lehet kapcsolni.
Teljesen hűtsük ki. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése