Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/02/06

Császármorzsa

Talán a búzadarás fajta sokkal népszerűbb, ami nagyon is finom, de anélkül is lehet császármorzsát készíteni... nem is akármilyet!! :) 



Hozzávalók:

3 db tojás
2 ek cukor
125 ml tej
100 g liszt
csipet só
50 g mazsola

Sütéshez:
50 g vaj

Tálaláshoz:
porcukor és baracklekvár ízlés szerint

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat elkeverjük a cukorral és a tejjel.
Hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tésztába.
A vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, majd beleöntjük a masszát.
Tetejét megszórjuk mazsolával és hagyjuk amíg az alja átsül.
Amikor ez megvan, akkor az egészet mint egy palacsintát megfordítjuk.
Az sem baj ha összetörik.
Kicsit sütjük ezt az oldalát is, majd fakanállal szétszaggatjuk apróbb darabokra és jól átsütjük az egészet.
Porcukorral és lekvárral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése