Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/07/19

Pastéis de Nata

Tavaly egy hetet töltöttünk Lisszabonban és minden nap legalább 4 db ilyen sütit ettünk fejenként.
Minden nagyképűség nélkül állítom: majdnem tökéletesen sikerült reprodukálnom egy videó és a google fordító segítségével :)
A videó ITT érhető el én feleztem az adagokat így lett 12 db sütim, amit muffin formában sütöttem ki. 



Hozzávalók:
12 db

300 g leveles tészta

Krém:
250 ml tej
30 g liszt
1 csipet fahéj
125 ml víz
250 g cukor
4 db tojássárgája

Először a krémet készítjük el.
A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük, hozzáadjuk a fahéjat.
A vizet és a cukrot elkeverjük, forrástól számítva még 3 percig főzzük.
A cukorszirupot lassan csurgatva hozzáadjuk a tejes krémhez, a tejes krémet folyamatosan keverjük közbe.
Picit hűlni hagyjuk majd hozzáadjuk a tojássárgákat.
A leveles tésztát kinyújtjuk, majd feltekerjük mint a bejglit és 1,5 cm-es rudakat vágunk belőle.
A muffin forma mélyedéseit kivajazzuk és mindegyikbe belenyomkodjuk a tésztát.
Megtöltjük krémmel, majd 250 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése