Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/05/03

Klasszikus isler

Mini változatban :)
Mióta rátaláltam erre a receptre a NLK Desszert karácsonyi különkiadásában, csak így sütöm az islert. Nagyon nagyon nagyon finom és ebben a méretben szuper aranyosak is :)


Hozzávalók:
kb 20-25 db-hoz

200 g liszt
70 g porcukor
60 g darált dió
140 g hideg vaj
1 db tojássárgája
késhegynyi őrölt fahéj
csipet só

Baracklekvár

100 g étcsoki
2 ek olaj

A lisztet a cukorral és a dióval elkeverjük, beledaraboljuk a hideg vajat és elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk.
Ha nagyon nem akar összeállni a tészta, kevés tejfölt adhatunk hozzá.
Fél órára betesszük a hűtőbe.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, a korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek, 1-1 korongot lekvárral összeragasztunk és egy órát állni hagyjuk.
A csokit és az olajat vízgőz fölött megolvasztjuk, megmártjuk benne az islereket és tetejüket tetszés szerint, durvára vágott dióval / kókuszreszelékkel / dekorgyöngyökkel díszítjük.
Hűtőbe tesszük a csoki dermedéséig.


2 megjegyzés:

  1. Teszteltem .Ugyanis ajándékba kaptam ebből a finomságból.Pillanatok alatt elfogyott. Ez mindent megmagyaráz.Különben a linzer jellegű sütik a kedvenceim. Mégegyszer köszönöm. Puszi

    VálaszTörlés
  2. Anyuka!!! Egészségedre!!! Nagyon örülök hogy ízlett :)
    Ezt észben tartom a későbbiekre ;) puszik

    VálaszTörlés