Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/01/14

Zebratorta

Hajtott a kíváncsiság hogy tényleg ennyire egyszerű e csíkos sütit csinálni... és tényleg!!
Mellécsapunk egy kis házi vanília pudingot... szerintem szuper, nem utolsó sorban pedig csinos :)



Hozzávalók:
 26 centis formához

5 db tojás
200 g porcukor
125 ml langyos víz
250 ml olaj ( vagy olvasztott vaj )
1 csomag vaníliás cukor
370 g liszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor

A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat elkeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal és a vaníliás cukorral.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is.
A tésztát két részre osztjuk.
Az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
Elkezdjük adagolni a tésztát: 2 evőkanál fehér tésztát teszünk a forma közepére, utána a fehér tészta közepébe jön 2 evőkanál a barna tésztából. Megint 2 evőkanál fehér tészta következik, majd barna és ezt addig folytatjuk amíg el nem fogy az összes fehér és barna tészta.
170 fokon kb 50 perc alatt megsütjük.


2 megjegyzés:

  1. En is regota szemezek vele,nagyon szep lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Szofikám!! Először nem akartam elhinni hogy tényleg zebrás a belseje :)

      Törlés