Zebratorta

Hajtott a kíváncsiság hogy tényleg ennyire egyszerű e csíkos sütit csinálni... és tényleg!!
Mellécsapunk egy kis házi vanília pudingot... szerintem szuper, nem utolsó sorban pedig csinos :)



Hozzávalók:
 26 centis formához

5 db tojás
200 g porcukor
125 ml langyos víz
250 ml olaj ( vagy olvasztott vaj )
1 csomag vaníliás cukor
370 g liszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor

A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat elkeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal és a vaníliás cukorral.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is.
A tésztát két részre osztjuk.
Az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
Elkezdjük adagolni a tésztát: 2 evőkanál fehér tésztát teszünk a forma közepére, utána a fehér tészta közepébe jön 2 evőkanál a barna tésztából. Megint 2 evőkanál fehér tészta következik, majd barna és ezt addig folytatjuk amíg el nem fogy az összes fehér és barna tészta.
170 fokon kb 50 perc alatt megsütjük.


Megjegyzések

  1. En is regota szemezek vele,nagyon szep lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Szofikám!! Először nem akartam elhinni hogy tényleg zebrás a belseje :)

      Törlés

Megjegyzés küldése