Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/01/22

Lúdláb torta

Torták díszítésében annyira nem vagyok erős ahogy a kép is mutatja.
Az az egy szerencsém van hogy nem szépségversenyre neveztem be őt, hanem egy családi névnapozásra :)
Attól eltekintve hogy nem olyan szép mint a nagy könyvben, az íze még annál is jobb!!!!!
A tökéletes recept pedig Varga Gábortól van.



Hozzávalók:
23 cm-es formához

Tészta:
4 db tojás
13 g holland kakaópor
87 g liszt
80 g cukor

Krém:
200 g étcsokoládé
( min 60%-os)
400 ml habtejszín
( min 30%-os állati tejszín)

kb 2 marék magozott meggy

Tetejére:
50 g étcsoki
50 ml tejszín

Először a krémet készítjük el.
A csokit megolvasztjuk, a tejszínt felforraljuk.
A tejszínt lassan az olvasztott csokihoz öntjük. Min 4 órára hűtőbe tesszük, de akár egész éjszakára.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tortaformát pedig kibéleljük sütőpapírral.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a kakaóporos lisztet is óvatosan beleforgatjuk.
A formába öntve, 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémet kivesszük a hűtőből, majd gépi mixerrel kihabosítjuk.
A piskótára rákenjük a krém 1/3-át, rátesszük a meggyet, majd befedjük a többi krémmel.
1-2 órára hűtőbe tesszük.
A krémből és a meggyből hagyjunk egy kicsit a díszítéshez.
A tetejére az étcsokit megolvasztjuk, a tejszínt felforraljuk, a kettőt összekeverjük és amikor szobahőmérsékletűre hűlt a tortára öntjük.
Ismét hűtőbe tesszük pár órára.
Már csak díszíteni kell a tortát, kicsit szebben mint én :)


2 megjegyzés:

  1. Ha gondolod benevezhetsz nálam egy kis tortadíszítés tanfolyamra, a legmeggyőzőbb referencia fotóm úgyis nálad van :D <3 BK.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D :D Most megint megnéztem.... :D Jövő vasárnapi tanfolyam érdekelne!!! <3

      Törlés