Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/07/24

Kenyérlángos

Vagy töki pompos, langalló... akárhogy hívjuk a lényeg az hogy isteni!!! 
A strandokon brutális árakon szoktak adni egy kis szeletet, szóval vettem egy nagy levegőt, bementem a konyhába, bekapcsoltam a sütőt és alkottam :)


Hozzávalók:

Tészta:
1 dl tej
1 tk cukor
20 g élesztő
400 g liszt
2 tk só
2 ek olaj
1-1,5 dl víz

Tetejére:
330 g tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
100 g füstölt sonka
100-150 g reszelt sajt

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt, hagyjuk hogy felfusson.
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, a sót, az olajat és elkezdjük dagasztani, annyi vizet adunk közben hozzá hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. ( kb 1 dl )
A tésztát letakarjuk és 30 percig pihentetjük.
A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, a lilahagymát felkarikázzuk, a sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük addig amíg pihen a tészta.
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A tésztát kinyújtjuk, gáztepsibe sütőpapírt teszünk, kicsit átkenjük olajjal majd belehelyezzük a tésztát.
180 fokon 5 percig elősütjük.
Ha ez kész, megkenjük a tetejét tejföllel, rátesszük a lilahagymát, és a sonkát, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon kb 20 percig továbbsütjük amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése