Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/04/18

Mille-feuille

Évek óta sütöm, úgy hogy már megérdemelt egy normális képet magáról :)
Szerintem nagyon villantós süti, ráadásul szinte alig van vele munka.
Az eredeti receptet Mautner Zsófi könyvében találtam.


Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
( 270 g )
1 ek porcukor

Krém:
2 dl tej
26 g étkezési keményítő
2 tojássárgája
65 g porcukor
1 vanília rúd kikapart magja
késhegynyi vaníliapaszta 
csipet só
250 g mascarpone

Először a krémet készítjük el: A tejet a vanília rúd kikapart magjával feltesszük melegedni, de ne forrjon.
Közben a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a keményítővel, a csipet sóval.
A tejet óvatosan hozzáöntjük a tojássárgás masszához közben azt állandóan kevergetjük, végül az egészet visszaöntjük a lábosba és addig főzzük míg besűrűsödik.
Tetejére rakunk egy fóliát hogy ne bőrösödjön és kihűtjük.
A mascarponét kivesszük a hűtőből, mert csak akkor lehet szépen keverni ha szobahőmérsékletű.
Ha kihűlt a krém, összekeverjük a mascarponéval és betesszük a hűtőbe dermedni.
A leveles tésztát kibontjuk és 10 db egyforma téglalappá vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a téglalapokat, tetejüket megszórjuk kevés porcukorral, ráteszünk még egy sütőpapírt és egy ugyanakkora tepsit.
Ez nehezékként kell rájuk hogy a lapok szép vékonyak maradjanak.
180 fokon 15-20 perc alatt addig sütjük őket amíg szép borostyán színűk nem lesz.
Összeállítjuk a sütit: egy téglalap, krém ( habzsákból lehet szép gombócokat nyomni ) még egy lap, még nyomunk rá egy kis krémet, porcukorral meghintjük, ízlés szerint dekoráljuk, én epret és natúr pisztáciát szórtam rá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése