Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/04/07

Meggyes pite

Megint az az időszakom van, amikor teljesen klasszik, nagymamás süteményeket gyártok :)
Ezt a receptet is a mamám megsárgult, szétlapozgatott  füzetéből írtam ki magamnak, a gyerekeimnek, az unokáimnak és annak aki keres egy szuper meggyes pite receptet :)
Igazából ez nem pite, ez egy meggyes piskóta de mindenki pitének hívja / ismeri... 3 nap múlva is tökéletesen puha ez a fajta tészta. Szeretem nagyon.




Hozzávalók:
kb 20*30 cm-es tepsihez

4 db tojás
150 g cukor
100 ml olaj
100 ml víz
250 g liszt
1 tk sütőpor

kb 350 g meggy
1 ek liszt

Tetejére:
kb 30 g aprított dió
1 ek barna cukor
fahéj

A meggyet lecsepegtetjük majd 1 ek liszttel összeforgatjuk.
A diót és a cukrot összekeverjük egy csipet fahéjjal
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk.
Kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, tetejére rádobáljuk a meggyet, megszórjuk a diós keverékkel majd 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése