Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/03/17

Tojáslikőrös panna cotta

Ez a kedvenc húsvéti receptem, de főleg fényképem... :)
A fülek ötlete a pinterestről van, pillecukrom pedig sok sok keresgélés után végül a Müllerből.
A fülek belseje pedig egyszerűen csak cukor és piros ételfesték összekeverve.
A szőr értelemszerűen kókuszreszelék... és most már jöhet is a panna cotta, aminek talán most először sikerült eltalálnom a tökéletes arányát :)



Hozzávalók:

3 dl tejszín
1 dl tej
1 dbvanília rúd
4 ek cukor
csipet só
2 csapott tk zselatin


A tejszínt a tejjel, a vanília rúd kikapart magjaival meg a rúddal, a cukorral és egy csipet sóval éppen hogy csak felforraljuk.
Ha egy picit hűl, de még meleg kivesszük a vanília rudat, belekeverjük a zselatint, addig keverjük amíg el nem olvad, majd mehet bele a tojáslikőr.
Poharakba töltjük, 3-4 órára hűtőbe tesszük, vagy akár egész éjszakára.
A dekorációhoz egy pillecukrot keresztbe vágunk, belenyomjuk a rózsaszín cukorba.
A panna cotta tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és ráteszünk két darab fület.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése