Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2016/01/25

Sajttorta

Drága Regina barátnőm sajttortát kért és azt is kapott szülinapjára :)
Nem hiszem hogy bárkinek ecsetelnem kellene mennyire finom krémes, és gyönyörű torta ez. Az áfonyát nagyon igényli amit én szépen kifelejtettem belőle, no de azért így is elpusztítottuk, gond egy szál sem!! 
Off: a mascarpone legyen szobahőmérsékletű és akkor istenien tudunk vele dolgozni.

A tortadekorom ismét Ildótól van, komolyan mondom Ő egy varázsló, aki nem hiszi, nézzen be a boltjába :)





Hozzávalók:
23 cm-es tortaformához

Alap:
250 g teljes kiőrlésű keksz
125 g olvasztott vaj

Krém:
750 g krémsajt
( Philadelphia vagy mascarpone is tökéletes )
150 g porcukor
100 ml tejföl
100 ml habtejszín
1 citrom héja és leve
2 egész tojás 
3 tojássárgája
2 púpos tk étkezési keményítő

A kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A krém hozzávalóit összekeverjük.
Kivesszük az alapot a hűtőből és jól betekerjük alufóliával több rétegben, majd beleállítjuk egy olyan tepsibe amibe még forró vizet is tudunk mellé önteni.
Ha ez megvan, akkor a kekszes alapra öntjük a krémet, a tepsibe öntünk kb fél liter forró vizet és ezt az egészet betesszük a sütőbe.
160 fokon kb 50-60 percig sütjük.
30 perc letelte után alufóliával letakarjuk a tortát.
Amikor kivesszük a sütőből, még szinte teljesen folyékony, de egy éjszakára betesszük a hűtőbe és másnapra tökéletesen meg fog dermedni.




2 megjegyzés:

  1. Elkészült a recepted alapján az én tortám is. Aszalt áfonyával készítettem. Isteni finom lett. Kár hogy nem kóstoltátok meg. De ez nem rajtam múlott. Sok-sok puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök hogy ízlett!!! :)
      Puszi

      Törlés