Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/12/22

Zserbó

Tökéletes választásnak bizonyult az Apróséf receptje, ilyen jó szaftos puha zserbót rég nem ettem :)
Kicsit elszámoltam magam és 4 lapot csináltam, ez talán csak esztétika kérdése... ő még nagyon sokszor fog az asztalunkra kerülni úgy érzem, akár tortaformában is :)



Hozzávalók:
20*26 centis tepsihez

Tészta:

200 g liszt
100 g vaj
20 g porcukor
1 db tojássárgája
40 ml tej
csipet só
2 g élesztő
1 g sütőpor

Töltelék:

240 g darált dió
120 g cukor
1 db citrom héja
1 kk őrölt fahéj
600 g baracklekvár 

Tetejére:

100 g étcsokoládé

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 5 részre osztjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta pihen, a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az első tésztát kivesszük, és négyzetesre nyújtjuk hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőformát.
Az első tésztát akkorára kell nyújtani hogy a forma oldalára is oda tudjuk tenni.
A tészta olyan vékony lesz hogy szinte át látszik rajta az asztal.
Ezután a lekvárból 150 g-ot kimérünk, megkenjük vele a tésztát, majd a diós keverékből jöhet rá 90 g.
Én házi lekvárt használtam, amit lebotmixereztem hogy ne legyen darabos.
Ezután kinyújtjuk a következő lapot, a tepsibe helyezzük, megkenjük 150 g lekvárral, megszórjuk 90 g dióval és így folytatjuk a többi lappal.
Amikor rátettük az utolsóm lapot, azt picit megszurkáljuk és mehet is a sütőbe kb 50 percre.
Hagyjuk egy éjszakán át kihűlni majd fordítsuk ki a formából, úgy hogy az alja lesz a teteje.
A tetejét megkenjük olvasztott csokival.
A csoki száradása után szeletelhetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése