Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/12/10

Vaníliás kifli

Na ő még elmaradhatatlan a Karácsonyi repertoárból szerintem.
Egy évben csak egyszer sütöm, ilyenkor, de akkor dupla adagban hogy jusson is és maradjon is :)



Hozzávalók:

240 g liszt
60 g porcukor
120 g darált dió
2 csomag vaníliás cukor
240 g vaj
tejföl, ha nem állna össze a tészta

Hempergetéshez:


Az összes hozzávalót összegyúrjuk és 1 órára betesszük a hűtőbe.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztából lecsípünk 1-1 darabot és kiflivé formázzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 170 fokon kb 12 perc alatt megsütjük.
Még melegen nagyon törékenyek ezért várjuk meg amíg langyosra hűlnek, utána vaníliás cukorba forgatjuk a kifliket.
Jól záródó dobozban sokáig elállnak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése