Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2015/12/15

Hólabda

Szerintem ő nem szorul bemutatásra, totálisan ünnepi klasszikus.
Ahány hólabda receptet láttam, egy valami tuti közös volt bennük: mindegyiknél szerepelt hogy kissé időigényes... hát ne szépítsünk, az is!
2-3 vagy akár több órára is simán odaköt a konyhába... de hogy megéri e??
Nagyon!!!!!


Hozzávalók:

Tészta:
8 db tojás
250 g porcukor
8 ek forró víz
250 g liszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor

Krém:
4 dl tej
4 ek liszt
250 g puha vaj
200 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Oldalára:
kb 200 g kókuszreszelék

Tetejére:
kb 150 g étcsoki

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgáját a porcukorral és a forró vízzel alaposan kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, hűlni hagyjuk.
A krémhez tejet és a lisztet sűrűre főzzük.
A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt lisztes krémhez.
A kakaós korongokból 2-t összeragasztunk a krémmel, megkenjük az oldalukat is és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tetejére olvasztott csokit csurgatunk.
Hűtőben tároljuk.

2 megjegyzés: